Dagens förstörda samhälle

I dagens samhälle så har det blivit så mycket hat att det är otroligt. Respekten sjunker mer och mer. Folk dömer varandra utan att ens känna varandra, hur kan man göra det?

Kan man döma en bok innan man vet vad den handlar om? Nej, och det är likadant med människor som hatar på andra utan att veta vad den personen gått igenom i sitt liv.

 

Människor börjat döma varandra allt för ofta, det har blivit för mycket hat. Har du inte på dig de dyraste märkeskläderna så ser folk på dig som de är bättre än du.

Man ska aldrig döma någon för något sånt. Man kan vara världens mest godhjärtade person trots att man inte har på sig dyra kläder.

Det är många som trycks ner i skolan på grund av hur man ser ut eller vad man har på sig. Det ska man aldrig behöva göras för skolan är inte någonstans man går för att visa upp sig själv eller så, alla är som sagt olika och man ska inte behöva bli retad eller mobbad för det.  

Skulle du tycka det är kul om någon trycker ner dig hela tiden för att du ser annorlunda ut? Eller inte har de dyraste kläderna på dig?

Det pågår mycket mobbning i skolor runt om i världen. Det har hänt att folk begått självmord för att de inte orkat leva på det sättet längre. Det är helt sjukt att man kan gå så långt och få en människa att känna så utan att känna någon skam alls.

 

Det måste bli en förändring på det. Om du känner igen dig i det här, dvs har kränt någon eller själv blivit kränkt på grund av något du inte kan ändra på och rå för, så vill jag att du tänker efter.

 

Du som kränkt någon borde tänka på hur det kändes för den andra personen just i den stunden och vad du vann på att kränka eller döma den personen.

Och om du själv blivit kränkt så måste du prata med någon innan det blir värre. Ingen ska någonsin få dig att tro att du inte duger som du är.

Samma sak gäller om du ser någon annan bli utsatt, gör någonting åt det!



Kommentarer
Postat av: Lowan

Det är så mycket medveten men även undermedveten konkurrens mellan människor i dagens samhälle, vissa människor ser det som den enklaste vägen att se ner på andra för att lyfta sig själva. Tragiskt. :/

Svar: Ja precis!!
augember.blogg.se

2015-08-09 @ 01:11:01
URL: http://brightlines.co

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: